top of page

7-Daagse Vervolgopleiding:
Zelf Leren Vliegen

Je bent al bekend met systemisch werken en je wilt je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je jezelf uitdagen en de diepte in gaan om nog dieper inzicht te krijgen in de systemische principes en interventies? Dan is onze 7-daagse vervolgopleiding systemisch werken “Zelf leren vliegen” de perfecte keuze voor jou!

Tijdens deze intensieve en praktijkgerichte opleiding zul je je systemische vleugels uitslaan en leren om zelfstandig te vliegen in het systemische veld. Je zult de fundamenten van systemisch werken verder verkennen en dieper duiken in geavanceerde concepten en technieken.

Door middel van een rijke expertise in systemisch werk, zal je begeleid worden bij het ontwikkelen van je eigen unieke stijl en aanpak. Je leert hoe je systemische dynamieken nog scherper kunt waarnemen, hoe je blokkades en verstrikkingen kunt oplossen en hoe je duurzame verandering kunt faciliteren.


Tijdens de opleiding zul je ook de kans krijgen om te oefenen met live casussen en interventies. Je zult leren hoe je systemisch werken kunt toepassen in diverse contexten, zoals individuele sessies, teamdynamiek, familieopstellingen en in een onderwijssetting.

 

Daarnaast zul je dieper ingaan op specifieke thema's zoals...

 • holdingspace,

 • het dieper ontwikkelen van je systemische antennes,

 • het begeleiden en je innerlijke houding,

 • herkennen en testen van dynamieken,

 • interventies,

 • rituelen en helende zinnen.

 • herkennen van je eigen valkuilen en verstrikkingen als begeleider,

 • systemische trauma's,

 • loyaliteit,

 • systemische werkwoorden,

 • de verdiepende systemische vragen,

 • de rol van het lichaam in systemisch werk. Je zult nieuwe tools en technieken ontdekken om nog effectiever te zijn in je werk en om diepgaande transformatie te faciliteren bij je cliënten.

 

Werkwijze

Er wordt van je verwacht dat je veel ervaring op gaat doen met opstellingen. Deze verwachting vertaalt zich concreet in de volgende punten:

 • Veel oefenen met het zelf begeleiden van opstellingen tijdens de training: in blok 3 en de 2 middagen nodigen we vraagstellers uit van buiten de groep, die jullie zelf gaan begeleiden;

 • Driemaal als oefengroep bijeenkomen, tussen de blokken in, om vlieguren te maken;

 • Vlieguren als representant gaan maken: deelname aan 3 opstellingsbijeenkomsten die ik begeleid (deelname met een gereduceerd tarief) en deelname aan 3 opstellingsbijeenkomsten bij een zelf te kiezen opsteller;

Voor wie?

Deze vervolgopleiding is voor professionals die al een basisopleiding bij KernCompany of ergens anders hebben gevolgd, al enkele opstellingen van het eigen systeem te hebben gedaan (minimaal 2) en al verschillende workshops bij KernCompany of bij collega opstellers te hebben gevolgd (minimaal 3). Als je niet aan deze voorwaarden voldoet zal er een telefonische intake plaatsvinden.

 

De opleiding is speciaal ontworpen voor hen die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Of je nu een coach, therapeut, adviseur, directeur, manager, counselor of begeleider in onderwijs of zorg bent, deze opleiding biedt waardevolle kennis en inzichten die direct toepasbaar zijn in jouw professionele werk.

Schrijf je in

Wacht niet langer en geef je vleugels een boost met onze 7-daagse vervolgopleiding systemisch werken. Leer vliegen in het systemische veld, versterk je impact als begeleider en breng diepgaande verandering teweeg bij jezelf en de mensen met wie je werkt. Schrijf je nu in en ontdek de vrijheid en potentie van systemisch werken!

Wij zijn aangesloten bij het CRKBO (Centraal register Kort Beroepsonderwijs) Je kunt bij je eigen beroepsvereniging accreditatie aanvragen. Mits de opleiding gerelateerd is aan het vakgebied lukt dit meestal wel. Wij bieden al meer dan 23 jaar een professioneel platform voor systemisch werk, Wij bieden jou het fundament onder jouw systemische ontwikkeling én persoonlijke ontwikkeling. Om jouw kennis en ervaring van het systemisch werken te verbreden en verdiepen.

bottom of page